11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dukiću zlatna medalja na Canarian Olympic Sailing Week za olimpijske klase

Dukić

Na Canarima je od 4. do 8. decembra održan 21 Canarian Olympic Sailing Week za olimpijske klase. Crnu Goru je u olimpijskoj klasi Laser Standard predstavljao reprezentativac Milivoj Dukić  koji je osvojio prvo mjesto ispred starih rivala Giovanna Coccoluta iz Italije koji je osvojio drugo mjesto i  Joaquin Blanca iz Španije koji je osvojio treće mjesto.

Milivoj Dukić sa trenerom Javier Hernandezo Cebrianom osvojio je prvo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji  među brojnim takmičarima iz 15 zemalja koji se spremaju za kvalifikacionu regatu za Tokio. Nakon izuzetno uzbudljivih devet trka, pobjednika regate odlučila je ta poslednja deveta trka u kojoj je Milivoj Dukić osvojio prvo mjesto u direktnoj borbi sa Italijanom koji je u toj trci bio drugi i Špancem koji je u toj trci bio deveti nakon čega je Milivoj Dukić i u ukupnom plasmanu bio prvi.

Domaćin i organizator regate je Real Club Nautico de Gran Canaria koji ima veliku podršku svoga grada za zimski program jedrenja koji kombinuje obuku, pripreme i takmičenja u jedrenju, za veliki broj jedriličarskih klasa, naročito olimpijskih, zbog predstojeće olimpijske godine.

Pored velike podrške grada imaju i odličnu klimu, korektne i pristupačne cijene, odlične uslove za jedrenje i  fenomenalnu klubsku infrastrukturu koja obuhvata i teretanu i bazen. To su sve razlozi zbog kojih veliki broj jedriličara boravi na pripremama na  Canarima u ovom periodu.

Najčitanije