8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dupli prvaci Crne Gore u bućanju gosti Opštine Herceg Novi

Boćari Vala
Boćari Vala

Članove Bućarskog kluba”Val” – prvake države, osvajače Kupa Crne Gore i učesnike Kupa šampiona Evrope. Danas su primili Sekretar za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi Vladimir Dželetović i savjetnik predsjednice Opštine Dejan Jovanović.

Dželetović im je čestitao duplu krunu i uručio plaketu predsjedniku kluba Čedu Odaloviću, uz želje da nas i dalje raduju uspjesima.

Odalović je, zahvaljujući se, istakao da se bućari “Vala” godinama trude da na pravi način predstave svoj grad i državu, ali i promovišu ovaj mediteranski sport u Herceg Novom i šire. Smatra da je podrška lokalne uprave veoma važna, kako bi učinili da bućanje dobije status koji zaslužuje.

On je dodao i da novski bućari imaju lijepu tradiciju druženja i igranja sa bućarima Kranja, Rijeke, Dubrovnika i drugih gradova van zemlje, što je na liniji interesa opštine da se saradnja sa ovim gradovima učvrsti.

Kapiten kluba Đuro Milanović kazao je da je zadovoljstvo biti dio ekipe koja postiže vrhunske rezultate.

Boćari Vala
Boćari Vala

U ovoj godini imali su sjajne nastupe na svim takmičenjima u kojima su učestvovali, u zemlji i van nje. Pored toga što su na tronu crnogorskog bućanja, istakao je i da su osvojili drugo mjesto na međunarodnm takmičenju na ostrvu Pelješac, u konkurenciji najboljih ekipa iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Boćari Vala
Boćari Vala

Dželetović je istakao da lokalna uprava prepoznaje vrijednost, tradiciju i trofejnost “Vala”, kao i značaj njegovanja i unapređenja bućarskog sporta u Herceg Novom. To se potvrđuje kroz konkretnu podršku, koja ni ubuduće neće izostati.

Bućarima “Vala” predstoji Kup mimoze u bućanju, a potom, na proljeće, i Kup šampiona Evrope.

 

Najčitanije