30 C
Kotor

Slušaj online radio

Petković: Rezultati bućara nas obavezuju

Prijem u Opštini Tivat

Potpredsjednik Opštine Tivat dr Andrija Petković, upriličio je danas prijem za crnogorske reprezentativce u bućanju Miroslava Petkovića i Graciju Stjepčevića. Njih dvojica su na nedavno završenom Svjetskom šampionatu u Francuskoj osvojili dvije bronzane medalje.

“Ne možemo i nećemo biti ravnodušni prema fenomenalnim rezultatima koje naši bućari postižu. Oni su biseri ne samo tivatskog nego crnogorskog sporta uopšte. Miroslav je legenda bućanja, osvajač 19 medalja na svjetskim i evropskim takmičenjim. Velika je stvar što najtalentovaniji junior planete Gracija ima takvog mentora.

Svjesni smo da je finansijski bućanje, u odnosu na druge sportove u zapećku, ali barem mi u Opštini moramo prepoznati ovaj tradicionalni tivatski i bokeški sport. I obezbjediti uslove da se adekvatno pripremaju za buduće velike izazove.

Petković i Stjepčević – bronza na Svjetskom prvenstvu

Simbolična nagrada koju ćemo dati Petkoviću i Stjepčeviću, samo je dokaz da na njih nismo zaboravili i da vjerujemo da će nas i ubuduće radovati svojim plasmanom i vrhunskim predstavljanjem Crne Gore i Tivta u svijetu” – rekao je dr Andrija Petković.

Najčitanije