15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Đurović (SDP Tivat): Umjesto pohvala za rad Odbor direktora ViK, od nesposobne izvršne vlasti su dobili pokušaj smjene

Aleksandar Đurović – SDP

“Netačni i zlonamjerni komentari tivatskog Dragana J.  Vučićevića (Bebe Popovića) o funkcionisanju JP Vodovod svoju kulminaciju doživaljavaju u izbornoj kampanji. Rezultati najbolje pokazuju da se jedno javno preduzeće može voditi na domaćinski i odgovoran način, tako što su prihodi povećani za čak 500.000 eura, neto dobit preduzeća uvećana 600% u odnosu na 2021, gubici na mreži smanjeni 7%, što ga čini jedinim vodovodnim preduzećem sa manje od 40% gubitaka na mreži” – kaže se u saopštenju predsjednika OO SDP Tivat Aleksandra Đurovića.

Naplata je povećana 11%, dok je za 7% smanjena kupovina iz regionalnog vodovoda. Ovi impresivni rezultati kao i rad rukovostva i Odbora direktora u cijelini  doveli su do toga da će građani Tivta u 2022. godini plaćati nižu cijenu vode nego ranijih godina.

Dok ViK ostvaraju sjajne rezultate i u Odboru direktora uspješno sarađuju članovi različitih političkih opredjeljenja, dajući time primjer svima kako se zajednički bori za interes građana, opštinskoj vlasti na čelu sa odlazećim gradonačelnikom Komnenović i njegovoj ekipi ovi uspjesi smetaju. Umjesto pohvala za rad u interesu građana i grada Tivta, od nesposobne izvršne vlasti su dobili pokušaj smjene.

Da li je problem saradnja ljudi iz različitih političkih partija u interesu građana ili je problem što ViK Tivat, a vođeni problemom koji je nastao vođenjem investicija  na isti način (Sudski process između ViK-a Tivat i kompanije Pfeiffer  u Parizu), da kao nametnuto preuzme vođenja obimne investicije koja je u nadležnosti Direkcije za investicije i opštinskog preduzeća VODACOM, gdje očigledno ne postoji kadrovski potencijal za obavljanje elementarnih zadataka. Da podsjetimo, Direkciju vodi potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić, dok je njegov otac član odbora direktora, zamislite kojeg preduzeća – VODACOM.

Umjesto bavljena pojedinačnim članovima Odbora direktora i lažnih optužbi o navodnom konfliktu interesa, bilo bi bolje da se odlazeće rukovodstvo i njihova medijska posluga pozabave potencijalnim zloupotrebama i kršenjima zakona u drugim javnim preduzećima o kojima ćemo “nešto” napisati u sljedećem obraćanju.

Cijenimo da će SDT, a i građani, imati dosta materijala za “Razonodu”, zaključuje u saopštenju predsjednik OO SDP Tivat Aleksandar Đurović.

Najčitanije