17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotari klub Kotor donirao 250 knjiga osnovnim školama ‘Njegoš’ i ‘Veljko Drobnjaković’ Risan

Rotari klub Kotor donirao knjige9c1c94460254-V_resize

Povodom mjeseca septembra koji je u Rotariju posvećen obrazovanju, Rotari klub Kotor u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva sproveo je akciju doniranja knjiga osnovnim školama ‘Njegoš’ i ‘Veljko Drobnjaković’ Risan.

Akcija koju su pomogli Narodna knjiga, diskoteka Maksimus, Vojin Vuković i ostali članovi Rotari kluba Kotor, rezultirala je nabavkom preko 250 knjiga – kanonskih djela u skladu sa zahtjevima biblioteka ove dvije škole. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pridružio se akciji kotorskih rotarijanaca doniranjem 150 knjiga.

Rotari klub Kotor u proteklih pet godina organizovao je više akcija za pomoć lokalnoj zajednici, posebno djeci i mladima, u sferi obrazovanja. Pružio je pomoć školama u njihovim naporima za unapređenje objekata, infrastrukture i nabavku opreme, donirao 60 paketa tablet računara i besplatnog interneta kotorskim i tivatskim osnovnim školama, obezbjedjivao stipendije za učenike srednje škole u Kotoru i omogućio da sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole iz Kotora i Tivta uvrste u svoje obrazovne programe besplatnu posjetu svih učenika akvarijumu “Boka” u Kotoru tokom tekuće školske godine.

Rotari klub Kotor donirao knjige9c1c94460254-V_resize

Rotari podržava aktivnosti unapređenja obrazovanja za svu djecu i pismenosti za djecu i odrasle. Rotari fondacija omogućava Rotarijancima da obezbijede održiv pristup osnovnom obrazovanju i pismenosti  kroz uključivanje zajednice u programe za jačanje kapaciteta za pružanje osnovnog obrazovanja i pismenosti svima, rad na smanjenju rodnog dispariteta u obrazovanju i pomoćne studije za profesionalce koji se bave osnovnim obrazovanjem i pismenošću.

Najčitanije