17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Dvadeset kulturnih i sportskih programa u čast Dana opštine Herceg Novi, 28. oktobra

Herceg - Novi - foto Boka News
Herceg – Novi – foto Boka News

U čast Dana opštine u Herceg Novom će od 14. do 30. oktobra biti organizovano dvadeset kulturnih i sportskih programa, a na dan praznika, 28. oktobra svečana sjednica Skupštine opštine Herceg Novi. Pripremljeni su književni programi, koncerti, predstava, izložbe, sportski i programi za djecu.

Naučni skup „Desanka Maksimović, zavještanje srca između zemlje, neba i mora“ biće održan 14. i 15. oktobra, u organizaciji SPKD „Prosvjeta“. Otvaranje izložbe u čast Desanke Maksimović u holu Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo zakazano je za 14. oktobar u 19 časova, a naučnog skupa u Andrićevoj kući za 15. oktobar u 09.30 časova.

Prva Trotinetijada Herceg Novog, trka trotinetima za djecu uzrasta od 2 do 5 godina, biće organizovana u saradnji sa vrtićem „Naša radost“ 15. oktobra u Omladinskom parku u Igalu, sa početkom u 10 časova.

Promocija knjige Mihajla Pantića „Nijedna od sedam“ biće upriličena u Gradskoj biblioteci i čitaonici, 17. oktobra od 19 časova.

Koncert profesora Muzičke škole na programu je 19. oktobra od 19 časova, u sali hercegnovske Muzičke škole.

Dan kasnije, 20. oktobra biće otvorena izložba „Mirko Kujačić, buntovnik sa paletom“ u galeriji „Josip Bepo Benković“, u 19 časova.

Promocija djela „Prva knjiga Topaljske komunitadi“ autora Gorana Komara najavljena je za 21. oktobar u 19 časova, u dvorani „Park“.

Dva sportska dešavanja i koncert na programu su za subotu, 22. oktobar. Kup rombuna „Memorijal Milovan Miško Vujičić“ biće otvoren u hotelu „Vojvodina“ u 08.30 časova. Dječija „Trka radosti“ startovaće u 10 časova kod Vojničkih banja (hotel „Plaža“), a cilj je na Škveru. Od 19 časova u parku hotela „Boka“ koncert za mlade, a  nastupiće bendovi L’ombelico, Jack Lupino i Parampaščad.

Šahovski turnir „Memorijal Obrad Manojlović“ biće održan 23. oktobra u hotelu „Play“, sa početkom u 10 časova.

„Željeznica u Boki kotorskoj, Trebinju i okolini“ naziv je izložbe Josipa Vebera, koja će biti otvorena 24. oktobra u dvorani „Park“, u 19 časova.

Predstava „Uspomene Sare Bernar“, rađena u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK „Herceg fest“ na programu je 25. oktobra, u dvorani „Park“ u 20 časova.

Koncert Amire Medunjanin biće održan 26. oktobra u dvorani „Park“, sa početkom u 20 časova.

Dan kasnije, 27. oktobra na programu je koncert Mjesne muzike Đenović, na platou ispred zgrade Opštine, od 19 časova.

Program svečanosti

Na Dan oslobođenja i Dan opštine, 28. oktobra biće upriličena svečana sjednica Skupštine opštine Herceg Novi, u dvorani „Park“ u 11.30 časova. Prethodiće joj polaganje vijenaca na Sat kulu, kod manastira Savina i spomenika Bezmetković, od 09 časova.

Tog dana na programu je i defile Gradske muzike i mažoretki Herceg Novi kroz centar grada, od Trga Nikole Đurkovća do parka „Boke“, sa početkom u 10.30 časova.

„Razgovor sa šampionom“ naziv je programa u okviru kojeg će biti održano predavanje Vanje Grbića na temu „Izazovi rada s djecom“, 29. oktobra u dvorani „Park“ od 19 časova.

Na programu za 29. oktobar su i dva sportska dešavanja: 3. Međunarodni bućarski turnir Meljine 2022. i utakmica košarkaških veterana „Gradu s ljubavlju“ koja će biti odigrana u Sportskom centru Igalo od 14 časova.

Koncert Kulturno-umjetničkog društva „Sloga“ sa gostima zakazan je za 30. oktobar u dvorani „Park“ od 19 časova.

Istog dana biće održana i „Ulična trka oslobođenja Herceg Novog“, a start je u 10.30 časova na platou ispred zgrade Opštine.

Najčitanije