25 C
Kotor

Slušaj online radio

Džez za djecu

Džez za djecu

U okviru proslave obilježavanja Međunarodnog dana džeza, u velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u četvrtak 11. aprila sa početkom u 12 sati biće održan koncert pod nazivom „Džez za djecu“.

Učestvuju: Ljiljana Sađil – vokal, narator , Ivan Radivojevi

– truba, Aleksandar Jaćimović- saksofon, Ivan Ilić – trombon, Milovan Paunovi

– klavir, Branko Marković – kontrabas i Miloš Grbatinić – bubnjevi.

Ulaz je slobodan.

Projekat „Džez za decu“ pokrenut je 2006. godine kao inicijativa džez pjevačice i publiciste Ljiljane Sadjil i grupe beogradskih džez muzičara u želji da se mališanima približi džez muzika. Svjesni tužne činjenice da je kulturni razvoj dece prepušten, uglavnom, pogubnom uticaju televizije i sadržajima sumnjive umjetničke vrijednosti, džez muzičari su se prihvatili odgovornog posla da najmlađe naraštaje upoznaju sa stilom koji savremeni svijet smatra „klasikom XX vijeka“ – džez muzikom.

Program je zamišljen kao veselo muzičko druženje koje za cilj ima dobru zabavu i nepretencioznu edukaciju. Izvanredna pažnja i spontana interakcija mališana sa muzičarima jasno su pokazali da je ovakav recept izuzetno primjeren i efikasan. Iako je ova prezentacija džeza u formi pravog koncerta sa desetak biranih numera, svo vrijeme se insistira na spontanoj komunikaciji i aktivnom učešću djece.

Ovaj projekat je dosada sa velikim uspjehom izveden mnogo puta, uglavnom kao prateći program mnogih jazz festivala ( Beogradski Jazz Festival, North City Jazz & Blues Festival, White Field Jazz Festival, Nisvill Jazz Festival, Jazz Dani u Inđiji…), ali i na humanitarnom koncertu za decu bez roditeljskog staranja u Beogradu, obavještavaju iz Kulturnog centra.

Najčitanije