24 C
Kotor

Slušaj online radio

EasyJet prekida letove prema Dubrovniku

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

EasyJet je prvog vikenda listopada okončao većinu svojih linija prema Dubrovniku. Ova poznata niskotarifna kompanija do kraja listopada prometovat će samo prema Zračnoj luci Split.

Iako je EasyJet u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja prometovao prema Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku do samog kraja sezone (kraja oktobra), to se ove godine neće dogoditi. Linije prema Zadru i Puli prestale su prometovati s krajem rujna, a kompanija je do kraja listopada planirala prometovati na četiri linije prema Dubrovniku te na osam prema Splitu, piše Croatian Aviation.

EasyJet je dodatno reducirao promet prema Dubrovniku te je u prvih pet dana listopada odradio posljednje ovogodišnje letove na linijama iz Bristola, Edinburgha i Londona prema Zračnoj luci Dubrovnik. Iako su karte bile u prodaji do samog kraja listopada, ova je aviokompanija odlučila prekinuti promet znatno ranije od planiranog.

EasyJet će odraditi tek još jedan let na liniji Manchester – Dubrovnik, 10. listopada i time završiti s redovnim operacijama prema Dubrovniku za ovu godinu.

Kompanija je ranije najavila prometovanje na 8 međunarodnih linija prema Splitu do kraja listopada, no došlo je do otkazivanja dvije linije, iz Bristola i Glasgowa prema Splitu.

Kompanija sada u prodaji nudi šest linija prema Zračnoj luci Split:

Basel – Split, dva puta tjedno, do 24.10.,

Berlin – Split, dva puta tjedno, do 24.10.,

Gatwick – Split, dva puta tjedno, do 24.10.,

Geneva – Split, jednom tjedno, do 24.10.,

Luton – Split, jednom tjedno, do 24.10.,

Manchester – Split, jednom tjedno, do 17.10.

S krajem ljetnog reda letenja (24.10.) EasyJet će prekinuti operacije prema Zračnoj luci Split i time okončati ovogodišnju ljetnu sezonu prema hrvatskim zračnim lukama. Uz uvjet normalizacije stanja, EasyJet planira prometovati prema hrvatskim destinacijama u 2021. godini na svim linijama na kojima je prometovala i ove godine.

Najčitanije