16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Edukativno-kreativne radionice Kineski kroz igru

edukativno-kreativne radionice Kineski kroz igru

JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković”, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i NVO ,,Udruženje za promociju sinologije Kotor” organizuju ciklus od 4 edukativno-kreativne radionice Kineski kroz igru koje će se održavati svake srijede od 27. marta do 17. aprila 2019. godine u terminu od 17 do 18 sati u čitaonici Gradske biblioteke.

„Ciklus od 4 edukativno-kreativne radionice namijenjen je osnovcima uzrasta od 6 do 12 godina sa ciljem otkrivanja kineskog jezika, pisma i kulture primjenom jednostavnih, aktivnih i zabavnih metoda. Učesnici radionice će imati priliku da otkriju jednostavne kineske karaktere i vježbaju pisanje kroz razne aktivnosti koje su pažljivo osmišljene tako da odgovaraju uzrastu djeteta. Nakon ciklusa od četiri radionice polaznici će moći da prepoznaju oko dvadeset kineskih karaktera, razumiju način stvaranja riječi u kineskom jeziku i osnovne principe pisanja kineskih karaktera”, navode organizatori.

Radionice je osmislila predsjednica NVO ,,Udruženje za promociju sinologije Kotor” dr Jelena Stjepčević, a vodiće ih uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.

Najčitanije