15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ekipno najbolje “Igalo“, prvo mjesto Senadoviću

Foto Pobjeda

Ahmed Senadović, član kotorskog kluba „Grand Prix“, ostvario je najbolji pojedinačni učinak, dok je „Igalo“ bilo najuspješniji tim na juče održanom 3. Međunarodnom kupu Bara u sportskom ribolovu štapom iz barke. Takmičenje koje se tradicionalno održava povodom dana te opštine, nakon više odlaganja zbog lošeg vremena, održano je danas.

Senadović je po kvalitetu ulovljene ribe ostvario najviše bodova – 19.450, dok je „Igalo“ na isti način upisalo 32.875 poena.

Klub iz Igala, koji je pobijedio ekipno, činili su Aleksandar Milosavljević, Marko Radosavljević i Miloš Dašić.

Ribolovci su, po trojica u barci, udice ukrstili u akvatorijumu ispred Bara, od Volujice do rta Ratac, učestovalo je 12 ekipa sa ukupno 36 takmičara, a za četiri sata nadmetanja takmičari su ukupno ulovili 131 kilogram ribe.

Drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je Jovanu Bigoviću iz ekipe „Delfin“ iz Budve, dok je treći bio Zdravko Damjanović, iz „Ribara“ iz Baošića.

Foto Pobjeda

Među ekipama „Ribar“ iz Baošića osvojio je drugo mjesto iza Igala, dok je trećeplasirana bila ekipa „Grand Prix“, kao najmlađi takmičarski klub.

Zdravko Damjanović je ulovio najviše ribe, 10440 grama, dok je najveći pojedinačni primjerak (425 grama) na udici imao Jovan Bigović.

Prema propozicijama, najviše poena, 10, nosile su ulovljene orade, sargovi, picevi i fratri, upola manje zubaci, pagrovi i škarpine, a ostala riba po jedan bod . Plava riba se nije bodovala.

Organizatori takmičenja bili su Savez za sportski ribolov na moru i Turistička organizacija Bar, a tehničku realizaciju su na terenu izveli barski klubovi „Pristan“, „Rumija“, „Free divers“ i „Lampuga“.

Nakon uspješnog takmičenja vaganje ulova, proglašenje pobjednika, a potom i ribolovačko druženje, održano je u restoranu XXL na Velikom pijesku.

Delegat takmičenja bio je Marko Sijerković, glavni sudija Jadranko Tomašević, pomoćni sudija Ana Miljanić.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije