22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Eksplodirao ribarski brod, krijumčari ga zapalili u pokušaju skrivanja dokaza

Američka ratna mornarica saopštila je da je 15. decembra spasila pet osoba s gorućeg ribarskog broda u Omanskom zaljevu. Istragom je utvrđeno da je riječ o iranskim državljanima koji su, u pokušaju skrivanja dokaza, zapalili plovilo kojime su krijumčarili drogu, piše The Maritime Executive.

Američka mornarica objavila je video u kojemu se vidi skupina muškaraca na ribarskom brodu koji su, nakon što su uočili brod američke mornarice, plovilo počeli polijevati tekućinom. Ubrzo nakon toga, na plovilu se dogodila eksplozija.

Posada broda američke mornarice USS Sirocco uočila je ribarski brod u plamenu, nakon čega su se uputili prema plovilu kako bi unesrećenima pružili pomoć. Spašeno je 5 iranskih državljana koji su zatim prebačeni u Oman, a jedna osoba je nestala.

S broda je zaplijenjeno 1.746 kilograma hašiša, 500 kilograma metamfetamina i 30 kilograma heroina. Procijenjena vrijednost zaplijenjene droge je 14,7 milijuna dolara. S obzirom da je dio droge izgorio zajedno s brodom, procjenjuje se da se radi o tek polovici tereta kojeg je prevozio ribarski brod.

Najčitanije