35 C
Kotor

Slušaj online radio

Eksplozija u hotelu u centru Havane, više poginulih i ozlijeđenih

The Hotel Saratoga, in Havana, Cuba May 6, 2022. – Havana – Foto: Alexandre Meneghini / REUTERSREUTERS/Alexandre Meneghini

Najmanje osam osoba je poginulo, a 25 ih je hospitalizirano u eksploziji u poznatom hotelu u središtu Havane koja je raznijela nekoliko katova visoko u boku zgrade, objavili su kubanski državni mediji, prenosi Reuters.

Predsjednik Miguel Diaz-Canel, govoreći s mjesta katastrofe na kubanskoj televiziji, rekao je da eksploziju u hotelu Saratoga nije izazvala bomba, dodajući da se čini da je najvjerojatniji uzrok eksplozije curenje plina.

Državna televizija rekla je da eksplozija nije teroristički napad, dodajući da je hotel zatvoren i da su u vrijeme eksplozije unutra bili samo radnici.

Granma, službeno glasilo Komunističke partije, objavila je fotografije višekatnog hotela Saratoga sa zidovima koje je raznijela eksplozija.

Reutersov svjedok vidio je dim i plamen. Policija i spasioci pohrlili su na mjesto događaja te su postavili kordone oko mjesta eksplozije i obližnjih zgrada, uključujući povijesne građevine Capitolio.

Sudeći po fotografiji s mjesta događaja, čini se da je izvučeno jedno beživotno tijelo iz zgrade, navodi Reuters.

U blizini je viđeno vozilo hitne pomoći, okruženo liječnicima, medicinskim sestrama, policajcima i znatiželjnim promatračima, kako se približava bolnici u staroj četvrti Havane.

Hotel, u neoklasicističkom stilu, preuredila je britanska tvrtka nakon raspada Sovjetskog Saveza i godinama su u njemu boravili vladini dužnosnici i slavne osobe.

Nedavno je izgubio dio svog sjaja otvaranjem novih hotela u Havani, ali je i dalje imao pet zvjezdica.

Hotel se trebao otvoriti, nakon pandemijske stanke, za četiri dana prema njegovoj službenoj Facebook stranici.

Izvor:Hina

Najčitanije