16 C
Kotor

Slušaj online radio

Eksproprijacija usporava preuzimanje puta Meljine-Petijevići

Trebinje – HN

Uprava za saobraćaj upravljanje putnim pravcem Meljine-Petijevići može preuzeti tek kada bude završen proces eksproprijacije.

Kako je za RTCG kazao direktor Uprave Radomir Vuksanović, pitanje upravljanja biće riješeno kada budu regulisani imovinsko-pravni odnosi.

– Opština Herceg Novi dostavila nam je svu projektnu dokumentaciju što se tiče ovog putnog pravca. Ostalo je da se regulišu imovinski odnosi, odnosno da se na cijeloj dužini puta riješi eksproprijacija. Kada to bude završeno, možemo pričati o preuzimanju upravljanja tim putem – informisao je on.

Glavna rasprava po tužbi firme Univerzal Monte protiv države Crne Gore zbog nerealizovanog sporazuma o raskidu ugovora u vezi s ovim putnim pravcem bila je prvobitno zakazana za 7. mart, ali kako je RTHN potvrđeno iz kompanije odgođeno je 14. april.

U Privrednom sudu se vodi spor po tužbi firme Univerzal Monte, kojom bivši koncesionar traži isplatu četiri miliona eura na osnovu sporazuma o raskidu ugovora za put Meljine–Petijevići koji je potpisan 7. maja 2021. godine, a nakon čega je prestala naplata putarine na ovom putnom pravcu.

Sa druge strane  zaštitnica imovinsko-pravnih interesa države kontratužbom traži poništenje sporazuma o raskidu ugovora, jer smatra da Vlada nije mogla da se zaduži na ispunjenje sporazuma na osnovu zaključka.

Najčitanije