17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro preuzima upravljanje Lukom Budva

Budva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom preuzeće od Opštine Budva upravljanje budvanskom lukom, odlučeno je na sjednici Vlade.

Vlada je danas stavila van snage zaključak od 9. februara kojim je data saglasnost na predlog Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva Opštini Budva.

– Imajući u vidu da do realizacije Zaključka nije došlo, Vlada je zadužila Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom da preuzme od Opštine Budva upravljanje Lukom Budva – navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju o statusu preduzetih aktivnosti na otklanjanju izazova navedenih u Informaciji o realizaciji Plana pripreme ljetnje turističke sezone prošle godine, i donijela Plan pripreme ovogodišnje ljetnje turističke sezone.

Planom pripreme ljetnje turističke sezone, kako je saopšteno, predviđene su brojne aktivnosti, koje su, pored ostalog, usmjerene na unapređenje turističkog proizvoda generalno gledano.

– Kao i na smanjenje sive ekonomije, podsticanje zapošljavanja domaće radne snage, bolju avio-dostupnost i bolju vidljivost Crne Gore kao turističke destinacije, primjenom tradicionalnih i savremenih načina promocije – stoji u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da se realizacijom tih aktivnosti stvaraju preduslovi za stvaranje dobrog poslovnog ambijenta za ostvarivanje dobrih rezultata.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije