9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ekumenizam na kotorski način – Prijem za vjerske velikodostojnike

Prijem

Predsjednik opštine Vladimir Jokić i predsjednik skupštine Dejan Vukšić, primili su danas, u susret Danu opštine Kotor, 21. novembar, Aranđelovdanu i Gospi od zdravlja, vjerske velikodostojnike: protojereja Nemanju Krivokapića-starješinu hrama crkve Svetog Nikole, don Roberta Tonsatija- kancelara Kotorske biskupije i Meha efendiju Martinovića- glavnog imama za Boku Kotorsku i Budvu.

U prijatnom i srdačnom razgovoru istaknut je značaj multikonfesionalnosti i multikulturalnosti koju Kotor i Boka vjekovima baštine. Kotor je oduvijek predstavljao simbol sloge, grad u kome se poštuju, cijene i prepliću različitosti čineći ga bogatijim i boljim mjestom za sve.

Nažalost, ove godine, pandemija virusa COVID 19 zahtjeva da se, poštujući preporuke NKT, odreknemo dosadašnjih okupljanja i slavlja, kako u porodicnim, tako i u državnim i vjerskim prilikama, da  budemo jedinstveni, doslijedni, kako bismo se što brže i uspješnije vratili u normalne životne tokove.

Prisutni su istakli simboliku 21. novembra i istakli istinsku nadu i želju da svojim djelovanjem doprinesu da  slijedeći dočekamo u zdravlju, radosti, na način kako smo i ranije proslavljali.

Najčitanije