9 C
Kotor

Slušaj online radio

Engleska otvara pabove uz mjere predostrožnosti zbog pandemije

pab foto EPA

Pabovi u Engleskoj od danas (4. juli) će ponovo biti otvoreni, a zvaničnici kažu da će biti veoma teško da se ljudi natjeraju da drže distancu.

Menadžeri pabova morat će da ispune zahtjeve bezbjednosti zbog korona virusa i da budu veoma snalažljivi 4. jula, kada zajedno sa drugim dijelovima ugostiteljske industrije budu ponovo otvorili vrata svojim gostima, prvi put od 20. marta.

Vlada Britanije je optužena da je bezobzirno dozvolila ponovno otvaranje pabova, s obzirom na infekciju i stopu smrtnosti koja je i dalje visoka, i pojavljivanju novog talasa pandemije u SAD-u gdje su takođe otvoreni kafići i barovi.

Velika Britanija je sa skoro 44.000 umrlih od posljedica virusa treća po broju smrtnih slučajeva poslije SAD-a i Brazila.

Mnogi kafići koji žele da povećaju prihode rizikovat će otvaranjem, iako će se njihovo poslovanje razlikovati od onoga kako su radili prije zatvaranja, navodi AP.

Potrebno je obezbijediti sigurnost svih, mjerama kao što su provjera gostiju na ulazu i dovoljna udaljenost stolova kako bi postojala fizička distanca između ljudi.

Pandemija predstavlja egzistencijalnu prijetnju za većinu od oko 37.500 pabova u Engleskoj.

Najčitanije