20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

EPCG i ERS razgovarali o pokretanju gradnje hidroelektrane Sutorina

EPCG i ERS predstavnici

Poslovodstva Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) održala su radni sastanak na kojem je razgovarano i o pokretanju gradnje hidroelektrane Sutorina.
Nakon više godina u sјedištu EPCG u Nikšiću, održan je radni sastanak Odbora direktora EPCG i Uprave ERS, saopštile su dvije kompanije.

Tema sastanka bile su mogućnosti za unapređenje saradnje u cilju povećanja efikasnosti i profitabilnosti elektroenergetskih sistema Crne Gore i Republike Srpske, kao i zajednička valorizacija vodnog potencijala u energetske svrhe i za poboljšanje vodosnabdevanja dijela crnogorskog primorja.

Razgovaralo se o mogućnostima za bolje iskorišćenje vodnog potencijala Trebišnjice.

Razmotrene su mogućnosti za bolje iskorišćenje vodnog potencijala rijeke Trebišnjice, pa su predstavnici EPCG sastanak iskoristili i za aktuelizaciju projekta HE Sutorina.

Za ovu hidroelektanu već postoji projektna dokumentacija i neophodni elaborati i studije, koje je potrebno ažurirati i prilagoditi najnovijim standardima u oblasti energetike, saopštile su dvije kompanije.

Predstavnici EPCG i ERS- saglasni su da su potencijali za izgradnju objekata u oblasti obnovljivih izvora energije izuzetno veliki, ali da je neke od njih nemoguće realizovati bez zajedničkog rada.

Dve kompanije su saopštile da je ovim susretom nakon višegodišnje stagnacije, ponovo uspostavljena saradnja između EPCG i ERS.

Najčitanije