14 C
Kotor

Slušaj online radio

Epidemiloška situacija u Herceg Novom pod kontrolom

Herceg Novi – Škver foto Željko Starcević

Epidemiološka situacija u Herceg Novom je pod kontrolom, a građani uglavnom poštuju mjere zaštite od Covida 19. Iz opštinskog kriznog štaba upozoravaju mlade da se ne okupljaju na plažama u većem broju, a roditelje da vode računa o zaštiti djece na dječjim igralištima.

Članica kriznog štaba dr Tamara Vujović  podsjeća da je prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, u hercegnovskoj opštini  registrovano je 42 covid pozitivnih slučajeva,  pet je oporavljenih, a nažalost jedan oboljeli je juče preminuo.

U samizolaciji je 350 lica, a karantin u Institutut Igalo je popunjen  sa 140 korisnika. Gradske službe obavile su minulih dana dezinfekciju svih značajnih javnih površina, prostora oko Doma zdravlja i karantina u Igalu.

Dr Tamara Vujović

Dr Vujović ističe da je prema informacijama  Komunalne inspekcije Službe komunalnog nadzora izdato je 12 prekršajnih naloga za nepoštovanje mjera . “Prema izjavama iz Uprave Policije, protekle nedjelje nije bilo krivičnih prijava”, ističe dr Vujović.

Ugostiteljski i trgovački objekti poštuju  mjere, a generalna ocjena je da su građani disciplinovani osim u pojedinim slučajevima kada se mladi u večernjim satima okupljaju na plažama.

/S.Kosić/

Najčitanije