17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Estonski teretni brod potonuo nakon eksplozije kod Odesse, nestala četiri člana posade

Foto Twitter

Estonski teretni brod M/V Helt potonuo je danas poslijepodne oko 14 Nm od ukrajinske luke Odessa nakon eksplozije, potvrdio je upravitelj broda za Reuters, a prenosi gCaptain.

Dva člana posade nalazila su se na splavi za spašavanje, dok su četiri ostala člana posade nestala, rekao je za Reuters Igor Ilves, izvršni direktor agencije Vista Shipping Agency sa sjedištem u Tallinnu koja upravlja brodom.

Iz agencije kažu da je brod možda udario u minu, piše FleetMon.

Estonija je članica NATO-a, a mnogi su zabrinuti da bi napad i potonuće ovog broda mogli izazvati daljnju eskalaciju sukoba u istočnoj Europi.

Ukrajinska mornarica je rabuhe dabas optužila je rusku Crnomorsku flotu da koristi trgovačke brodove kao štit. Naime, Ukrajinci tvrde da su ruske snage prisilile teretni brod Helt u vlasništvu Estonije, članice NATO-a, da uplovi u opasnu zonu Crnog mora “kako bi mogli koristiti ovaj civilni brod kao živi štit”. Ukrajinska mornarica tvrdi da su ruske snage posadi zaprijetile napadom na brod ukoliko ne poslušaju naredbu. Ukrajinska ratna mornarica nazvala je navedeni incident činom piratstva.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije