9 C
Kotor

Slušaj online radio

Euro po posjetiocu za obilazak Gornje Lastve i velikog Gradskog parka

Gornja Lastva

Turistička organizacija Tivat uskoro će početi da naplačuje izletničku taksu za posjete organizovanih turističkih grupa lokalitetima izuzetnih prirodnih i kultuno-istorijskih vrijednosti na području te Opštine.

Vlada Crne Gore u četvrtak je dala saglasnost na predlog Odluke o uvođenju izletničke trakse, a koju u konačnom treba da usvoji Skupština Opštine Tivat na svojoj prvoj narednoj sjednici.

Po toj odluci, za lokalitete izuzetnih prirodnih i kultuno-istorijskih vrijednosti u Tivtu proglašeni su staro selo Gornja Lastva na obroncima brda Vrmac, odnosno veliki Gradski park. Za posjetu organizovanih turističkh grupa tim loalitetima, ubuduće će se tokom cijele godine naplaćivati izletnilka taksa u iznosu od 1 euro po turistu.

Ova taksa je prihod Turističke organizacije Tivat i koristiće se za podsticanje, organizovanje i realizaciju promotivnih aktivnosti. Turistilka organizacija Tivat u obavezi je da najkasnije do 31.decembra, donese Plan upotrebe sredstva izletnilčke takse za narednu godinu.

Izvor:S.L

Najčitanije