13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Evropski tim za Herceg Novi: Bolnica Meljine, naknadna pamet predsjednika Opštine…

Bolnica Meljine

Ne tako rijetko na sjednicama Skupštine opštine Herceg Novi uvjerili smo se da Klub odbornika Demokratske Crne Gore doživi fenomen naknadne pameti a prouzrokovan kritikom iz podgoričke centrale.

Da stvar bude još zanimljivija nekada su potrebne i godine da se desi taj fenomen naknadne pameti, kao recimo sada, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Evropski tim za Herceg Novi (DPS, SD).

Koalicija na vlasti koju je činila Građanska lista Izbor i DPS od 2014. do 2016. godine, pokušala je prinudnom naplatom duga za porez dovesti kompleks Meljine u stečaj što bi stvorilo uslove za odgovorno rješavanje ovog pitanja, a od strane današnjeg predsjednika Opštine gospodina Katića, tada je taj pokušaj prokomentarisan ovako:

„Takav maćehinski odnos nijesmo mogli očekivati ni od DPS-a, a posebno od navodnih lokal patriota iz Izbora, kojima je stečaj u bolnici jedino rješenje, ne znajući da, ukoliko bolnica ode u stečaj i zatvori kapije, više je nikad neće otvoriti i da će na taj način završiti zadatak onima kojima je to i bio cilj od samog početka.” (Izvor: Dan on-line)

Ovih dana, od gospodina Katića, uobičajeni obrt. Citiramo:

“Opština Herceg Novi inicirala je stečaj zbog duga kompanije Duška Kneževića, za porez na nepokretnosti od 720 hiljada eura, od 2014. do 2020. godine, dok će iznos biti uvećan i za ostala potraživanja. Zvanično rješenje Privrednog suda još nije stiglo u Opštinu, objašnjava predsjednik Stevan Katić.” (Izvor: RT Herceg Novi)

Takođe gospodin Katić dodaje:

“Vjerujem da će se na ovaj način ubrzati rješavanje problema jer je poznato da imamo kompleksnu situaciju kada je u pitanju funkcionisanje bolnice.” (Izvor: RT Herceg Novi)

Ranija ocjena o maćehinskom odnosu postaje mudrost i briga za bolnicu Meljine.

Znamo da Demokratska Crna Gora uveliko računa na kratko pamćenje građana i da veoma lako prelazi preko svega što izjavljuje ali, na njihovu žalost, postoji neko ko će na to da ukaže i podsjeti.

Koliko će se još puta ponavljati naknadna pamet predsjednika opštine i koliko će to koštati građane Herceg Novog vidjećemo u vremenu koje dolazi a naročito na primjeru džentlmenskog dogovora sa firmom Vuka Hamovića oko otkupa koncesije za put na relaciji Meljine – Petijevići koji je zaključila po BOT aranžmanu Opština Herceg Novi, poručuju iz Kluba odbornika Evropski tim za Herceg Novi (DPS, SD) .

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije