12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

FA Bijela na 10.Međunarodnom festivalu folklora u Sjevernoj Makedoniji

Folklorni ansambl Bijela

Folklorni ansambl Bijela je od 3-8.05. Učestvovao na 10.Međunarodnom festivalu folklora “Tradicionalni đurđevdanski obučaji kroz pjesmu i folklor” u Orizarima-Kočani Sjeverna Makedonija.

U okviru festivala bilo je mnogo zanimljivih manifestacija koje su organizovane, tradicionalne igre, trpeza tradicionalnih jela, tradicionalno pravljenje masla i pita, kao i dva folklorna nastupa na kojima se FA Bijela prestacio igrama iz Crne Gore i Vrsutom. FA Bijela je osvojio i dvije medalje u takmičenju na tradicionalnim igrama za prvo mjesto u Zrnovcima i drugo mjesto u Orizarima-Kočani.

Folklorni ansambl Bijela

Delegacija FA Bijela je imala dva prijema kod gradonačelnika opštine Zrnovci godpodina Borča Kočeva i gradonačelnika opštine Kočani Ljupča Papazova gdje je izraženo veliko zadovoljstvo što smo dio ovoga, a dogovoreni su i neki budući vidovi saradnje.

Folklorni ansambl Bijela

Naši članovi su pored obaveznog dijela imali i vremena da posjete i vide mnoge ljepote i znamenitosti Makedonije kao što su Ohrid, Biljanine izvore, Muzej na vodi, Jezero Gračac i jedan od najpoznatijih tradicionalnih restorana u Makedoniji Meckuevska Kuka – Puze u mjestu Sv.Nikola gdje su nas ljubazni domaćini ugostili i uz predivan ambijent i muziku poslužili tradicionalnim specijalitetima iz Makedonije.

Folklorni ansambl Bijela

Zahvaljujemo se domaćinu FA Ljupčo Santov i gospodinu Aleksandru Toševom na nezaboravnom gostoprimstvu i prelijep uspomenama koje nosimo sa ovoga festivala. Sa nestrpljenjem očekujemo njihovu uzvratnu posjetu i novo druženje, poručuju iz FA Bijela.

Najčitanije