20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Triatlon trka Ocean Lava Montenegro 2021. u nedjelju 26. septembra

Ocean Lava

Triatlon klub „Multisport akademija Mayer“ i Turistička organizacija opštine Kotor organizuju petu po redu međunarodnu triatlon trku pod nazivom „Ocean Lava Montenegro“ u nedelju, 26.09.2021. godine sa početkom u 07.00 sati.

„Ocean Lava Montenegro“  je prva trka u istoriji Crne Gore u dugoj distanci ili kako se to popularno naziva „Half Ironman“ distanca koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

Osim učesnika iz Crne Gore i zemalja regiona (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija) do sada je pot­vrđeno učešće blizu 300 takmičara iz preko 45 država, među kojima i takmičari iz Brazila, Portugala, Francuske, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine, Grčke što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i kompletne države kao turističke i sportske des­tinacije.

S obzirom da će se sve discipline održati na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru ova trka predstavlja svojevrsnu svjetsku ekskluzivu!

Na sajtu manifestacije www.oceanlava.me, kao i na facebook stranici www.facebook.com/oceanlava.me/ biće predstavljeni rezultati, zatim veliki broj fotografija i video zapisa.

Na facebook stranici možete saznati i podatke vezane i za livestream koji bi trebalo da krene u nedjelju od 7 sati.

Očekuje se i učešće više volontera ali i građana koji će biti podrška takmičarima i organizatorima,  kojima se neizmjerno zahvaljujemo, kao i svim sponzorima, ugostiteljima, prijateljima  koji su na različite načine dali doprinos kvalitetu događaja.

Ocean Lava Montenegro 2019.

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA

Ovom prilikom Vas obaviještavamo da će zbog održavanja trke dana 26.09.2021. godine (nedelja), doći do totalne obustave saobraćaja i to:

  • Magistralni put M-2 dionica Kotor-Sveti Stasije od 07:20 do 08:30 i od 8:50 do 12:10 sati;
  • Magistralni put M-2 dionica Kamenari-Sveti Stasije od 07:30 do 11:30 sati;
  • Magistralni put Vilusi-Grahovo-Lipci priključenje u Lipcima od 07:45 do 11:00 sati;
  • Od marketa „Aroma“ u Dobroti do otvorenog bazena na donjem putu od 07:00 do 15:00 sati;
  • Od marketa „Aroma“ u Dobroti do Kavalina od 08:30 do 15:00 sati.

Za vrijeme trajanja navedenih obustava preporučuje se učesnicima u saobraćaju korišćenje alternativnih putnih pravaca.

Najčitanije