14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nenajavljeno blokirali jednu od najprometnijih raskrnica u državi, kružni tok Tivat-Kotor-Budva-Krtole

Blokada raskrsnice kružni tok Tivat Kotor Budva – foto Radio Tivat

Grupa građana Tivta i Kotora danas je oko 12 časova svojim automobilima bokirala raskrsnicu – kružni tok Tivat-Kotor-Budva-Krtole u blizini piste aerodroma Tivat,  te tim prekinula redovno odvijanje saobraćaja na ovoj dionici Jadranske magistrale.

Na taj način oni izražavaju protest zbog ranijih najava da će na današnjoj sjednici Vlade, biti usvojena Odluka o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom,  a za koje dio političke javnosti u  Crnoj Gori trvdi da će dovesti do navodne drastične promjene demografske slike u državi na štetu Crnogoraca.

Prema riječima načelnika Odjeljenja bezbjednosti Tivat Dragana Kontića riječ je o nenajavljenom javnom okupljanu. Službenici policje su na terenu i vrše evidenciju prekršilaca aktuelnih epidemioloških mjera te dokumentovanje eventualnih kršenja drugih važećih zakona. Policija je upozorila učesnike protesta da na ovaj način krše važeće epidemiolške mjere ali i odredbe Zakona o javnom redu i miru  i Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Zbog nenajavljene blokade na Jadranskoj magistrali su se stvorile velike kolone automobila iz svih pravaca koji se ukršatju na kružnom toku kod aerodroma. Policija iz Tivta i Kotora je vozače upućivala na alternativne saobraćajnice prkeo Trojice, odnosno preko Kavča, ali je uskoro i na ovom drugom putu došlo do zastoja zbog toga što se kolone automobila na uskom  kolovozu nisu mogle mimoići sa teškim kamionima angažovanim na nekoliko gradilišta na području Kavča.

Nenajavljena blokada jedne od najprometnijih raskrsnica u državi izazvala je ogromne probleme brojnim građanima Tivta, Kotora i Krtola a koji su zbog toga kasnili na posao ili djecu nisu mogli dovesti iz škole, zbog čega oni nisu krili ogorčenje potezom protestanata koji su se odlučili na ovakav radikalan potez, tim prije što je sporna Odluka o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, juče povuoena sa dnevnog reda sjednice Vlade prije nego što je ona i započela.

Blokada je oko 14 sati još trajala, a službenici policiji pokušavali su da razgovorom, ubijede protestante da se raziđu i omoguće normalno odvijanje saobraćaja.

Izvor:S.L.

Najčitanije