23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Peraštani zahtjevaju hitno vraćanje upravljanja rampama lokalnim službama

Zbor građana foto Radio Kotor

Građani Perasta sinoć su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo načinom regulisanja saobraćaja i parkinga kojim upravlja privatna firma, o čemu je Boka News ranije  pisao.

Među zahtjevima je i vraćanje upravljanje rampama u Perastu lokalnim službama, jer kako Peraštani smatraju to je uzrok svih problema sa kojima se suočavaju, a tiču se regulacije saobraćaja i parkiranja.

Peraštani smatraju suludim da su rampe privatne, a nalaze se na lokalnom opštinskom putu.

Zbor je organizovao Mlađan Dabižinović, a odazvalo se više građana. Definisani su zahtjevi prema Opštini Kotor i izabran Odbor građana koji će voditi ovu inicijativu u sastavu: Mlađan Dabižinović, Ognjen Vukasović, Krsto Žmukić, Zorica Kovačević i Ivo Rosić.

Perast jun 2017. foto Boka News

Rampama trenutno upravalja firma „Castel“ d.o.o. čiji je direktor Darko Kasalica.

On je prisustvovao zboru gdje je naglasio da je ova firma zakupila dio parkinga u Perastu, ali da ih je, kako kaže, „bukvalno zapala obaveza upravljanja rampama“ jer su „IberoStar“ i Komunalno preduzeće Kotor odbili da preuzmu tu odgovornost.

On je kazao i da će firma „Castel“ d.o.o. vrlo rado vratiti nadležnost nad rampama lokalnim službama.

Zbor građana foto Radio Kotor

Peraštani su podsjetili da još uvijek nije istekao desetogodišnji ugovor o integrisanom saobraćaju u Perastu, te da niko nije imao prava da zakupi parking do isteka 2019. godine i podvukli da nijedno vozilo dobijeno tim projektom više nije u funkciji.

Inicijativu je sinoć potpisalo 70. građana Perasta. Zahtjevi će biti zvanično poslati nadfležnim službama u ponedeljak.

Najčitanije