12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Feštati se mora, jer život je maskenbal

Abrum – Praznik mimoze – Herceg Novi 2017.

Ovogodišnji Praznik mimoze će na mnogo načina biti specifičan, a jedna od novina je i najnovija verzija maskenbala. Naime, na predlog NVO „Maškare”, u program 52. Praznika mimoze uvršten je auto-maskenbal, koji će, pod sloganom „Feštati se mora!“, biti održan 13. marta.

Organizatori su uputili poziv svim zainteresovanim građanima spremnim za dobar provod i druženje, a Opština Herceg Novi će obezbijediti novčani fond za nagrade i tehnički podržati ovaj događaj.

„Maskenbal će biti organizovan u skladu sa epidemiološkim mjerama. Predložili smo da se maškaraju automobili, bicikla, motori i građani i simboličnim napravimo krug do Baošića. Želja nam je da napravimo auto maskenbal, jedno malo simpatično druženje kako bi održali duh maškaranja i karnevala u Herceg Novom“, kazao je predsjednik NVO „Maškare“, Ivan Peulić. On je objasnio da će prijavljivanje trajati 15 dana, ali i da su upućeni pozivi opštinama Tuzi, Kotor, Tivat i Budva, koji su članovi Evropske federacije karnevalskih gradova

„Iz našeg udruženja biće sigurno jedno 10 do 15 vozila i 30ak maskiranih, tako da ćemo napraviti i neku alegorijsku povorku. Već je u pripremi formular za prijavljivanje i svi će biti blagovremeno obavješteni“, kaže Peulić dodajući da će sljedećih dana biti precizirane propozicije i pravila ponašanja.

Najčitanije