20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival Dani muzike po 36. put

dani-muzike

Festival Dani muzike u Herceg Novom počinje 10. jula nastupom Kamernog orkestra Amoroso sa odličnom reputacijom u Srbiji, regionu i Evropi, i traje do 20. jula.

Dani muzike ove godine donose osvježenja – tri od sedam festivalskih koncerata biće održani na različitim otvorenim scenama, po kojima je naš grad prepoznatljiv, a takođe da će biti izveden vrhunski pijanistički repertoar na novom klaviru u Dvorani “Park”. Solistički će, uz umjetničkog direktora manifestacije maestra Borisa Kraljevića, nastupiti pijanista Aleksandar Tutunov, istaknuti predstavnik ruske pijanističke škola, koji živi i radi u Sjedinjenim američkim državama,te tri umjetnika različitih generacija – predstavnika Muzičke akademije iz Sarajeva.

Obnovljena saradnja sa Muzičkom školom Herceg Novi ogleda se u organizaciji koncerta na Trgu od muzike u Starom gradu – koncert atraktivnog Univerzitetskog kvarteta “Crisantem” iz Turske biće poklon publici povodom Dana državnosti, a u saradnji sa Institutom Yunus Emre iz Podgorice, sa kojim je Herceg fest započeo saradnju na ovogodišnjem Prazniku mimoze.

Još jedan ženski kvartet dolazi iz Srbije pod nazivom “Kamerna banda” i donosi program zanimljiv i po tome što obuhvata vokal, klavir, flautu I violinu.

Zagrebački kvartet je ansambl koji ove godine proslavlja puni vijek neprekidnog umjetničkog rada, te je vjerovatno i najstariji gudački kvartet u svijetu, a u Herceg Novom će nastupiti u Bašti Gradskog muzeja “Mirko Komnenović”.

Festival je i ove godine podržan od Ministarstva za kulturu Crne Gore dok je Generalni pokrovitelj Opština Herceg Novi.

Najčitanije