16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival “Luštica Bay Hello Spring” u subotu, 8. aprila

Luštica Bay

Tradicionalni festival  “Luštica Bay Hello Spring” se održava u subotu, 8. aprila, od 12 do 16 sati, duž sunčane promenade Marina Village

Ovogodišnji proljećni festival „Luštica Bay Hello Spring“ biće održan u subotu, 8. aprila, od 12 do 16 časova, na prekrasnoj promenadi Marina naselja koja će se pretvoriti u pozornicu kreativno i zabavno  osmišljenog programa za sve generacije. Aktivnosti se odvijaju istovremeno na nekoliko punktova duž promenade i ispred Dječjeg kluba.

Na programu su: nastup folklornog društva, radionica za djecu u pravljenju sitne grnčarije i rukotvorina, Zelena bašta i sadnja bilja, kao i cjelodnevna prodajna izložba raznolike i ukusne gastronomske ponude domaćih proizvođača, zdrave prirodne kozmetike, maštovitih ukrasa, nakita i drugih rukotvorina.

„Ovo biti prava proljećna fešta za uživanje mališana i cijele porodice, kao i svih posjetilaca koji su zainteresovani za izložbe prirodnih gastronomskih proizvoda, kulturne događaje i narodnu tradiciju. Pripremili smo bogat i maštovit kulturni, zabavni i edukativni program za mališane i sve druge posjetioce i vjerujemo da će na našem proljećnom festivalu svako pronaći nešto po svojoj mjeri. Mi u Luštici Bay živimo u okviru zajednice kojoj pripadamo i posvećeni smo njegovanju i valorizovanju tradicije kojom se ponosimo, što je dio naše vizije od samog početka stvaranja našeg intergrisang naselja“, rekla je Sonja Banićević, vođa Event tima Luštice Bay.

Luštica Bay

Satnica gotovo cjelodnevnog programa je sljedeća:

  • Od 12 do 16 časova, bazar delicija i rukotvorina – Hello Spring Bazar, na štandovima postavljenim duž promenade biće postavljena prodajna izložba hrane i pića iz domaće radinosti, kao i brojnih zanatskih artikala i rukotvorina.
    Od 12 do 13 časova, dječija radionica – „Proljeće dočekujemo rukotvorinama“, ispred
  • Dječijeg kluba Luštica Bay. Kotizacija za učestvovanje iznosi pet eura.
    Od 13 do 15 časova, animacija  – „Medvjed je budan i nosi bombone”, na promenadi. Besplatan ulaz, otvoren za sve posjetioce.
  • Od 14 do 15 časova, zelena radionica – „Sađenje je zabavno” ispred Dječijeg kluba Luštica Bay. Kotizacija za učestvovanje iznosi pet eura.
    Od 14 do 15 časova, nastup folklornog ansambla za djecu i odrasle – „KUD Njegoš” sa Cetinja, ispred amfiteatra Luštice Bay.

Proljećni festival u Luštici Bay se održava već četvrti put zaredom, kao mjesto druženja svih generacija, uz raznovrsnu gastronomsku ponudu, zabavu i susrete sa lokalnom narodnom tradicijom, upotpunjeno uživanjem u prirodnom ambijentu autentičnog primorskog gradića Luštica Bay.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije