24 C
Kotor

Slušaj online radio

Festivala soli počeo „Pričama o soli i solarstvu“

Festival soli – foto libertoportal.hr

Centralni dio programa sedmog Festivala soli počeo je sinoć otvorenjem izložbe Etnografskog muzeja Split „Priča o soli i solarstvu“ u Tvrđavi Kaštio te događanjem „Wine, Salt & Jazz Night“ u suradnji s Event Labom Dubrovnik u Solani Ston!

Festivalsku publiku oduševio je prvoklasni koncert Đanija Stipaničeva & banda u ambijentu Tvrđave Kaštio te brojna druga događanja.

Najmlađa publika jučer se zabavila na likovnoj radionici Doma Marina Držića „Držićeva stonska priča“ u Parku Komarda. Mališani su tehnikama grataža na papiru, kolažiranja akvarela i soli likovno obrađivali prepoznatljive stonske lokalitete: zidine, solanu, tvrđavu Kaštio, Vijećnicu. Dom Marina Držića također je uz Narodnu knjižnicu Ston, Društvo prijatelja dubrovačke starine i Solanu Ston partner u vrijednoj izložbi Etnografskog muzeja Split naslovljenoj „Priča o soli i solarstvu“ koja je sinoć svečano otvorena u sjeverozapadnoj kuli tvrđave Kaštio. Kustosica izložbe je Maja Alujević iz Etnografskog muzeja Split, a izložba se može posjetiti do kraja festivala tijekom radnog vremena tvrđave. Vrhunac večeri bio je i program „Wine, Salt & Jazz Night“ u suradnji s Event Labom Dubrovnik u Solani Ston! Brojni gosti uživali su u degustacijama lokalnih peljeških bijelih vina uz jazz duo Ivan & Viktor.

Sva tri dana središnjeg dijela programa održava se vođena tura „Priča o solani“ s početkom u 18:00 te program „Vadimo sol“- vađenje cvijeta soli s timom Solane Ston od 19:00 sati. Na oba događanja potrebno se prijaviti na mail festivalsoli@gmail.com ili porukom na društvene mreže.  Eko Placa  – sajam tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i raznih OPG-ova na stonskom Trgu kralja Tomislava održava se sve dane trajanja festivala uz radno vrijeme od 10:00 do 13:00 te 18:00 do 20:00 sati.

Najčitanije