14.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Rusi uništili ukrajinski čamac u pokušaju napada na Krimski most

krimski-most-reuters

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je rano u subotu da su njegove snage uništile ukrajinski čamac bez posade u pokušaju napada na most koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom.

Ministarstvo je u objavi na Telegramu reklo da je brod bez posade “uočen i uništen na vrijeme u blizini obale Crnog mora” oko 23,15 u u petak.

Putin posjetio selo povezano s njegovom obitelji

Ruski predsjednik Vladimir Putin nenajavljeno je u petak posjetio rusko selo Turginovo kako bi vidio mjesta povezana s njegovom obitelji, rekao je ruskim medijima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Deseci seljana okupili su se pritom i klicali ruskom predsjedniku, a videozapis koji su objavile lokalne novinske stranice prikazuje stanovnika kako “hrle uz ozarenog predsjednika” nakon što je izašao iz automobila na seoskom trgu u sumrak.

– Puno zdravlja, snage i sreće. Hvala vam što ste nas došli vidjeti. Što ste nas se sjetili, rekla je jedna žena.

Tijekom zaustavljanja koje je trajalo samo nekoliko minuta, Putin je izrazio iznenađenje što učitelj znanosti u lokalnoj školi polaže doktorat i obećao poboljšanje uvjeta za privlačenje kvalificiranih ljudi u to područje. Stanovnici su mu rekli da trebaju više i bolje stanove.

Selo je posjetio pri povratku Moskvu nakon razgovara sa studentima u “laboratoriju za menadžment” u blizini glavnog grada na “Dan znanja” 1. rujna uz tradicionalni početak školske godine.

Izvor:Hina

Najčitanije