26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Filmski centar Crne Gore – pomaže snimanje svih vrsta filmova

Filmski centar Crne Gore

Filmski centar Crne Gore raspisao je Javni konkurs za dodjelu sredstava za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela u sljedećim kategorijama: dugometražni igrani; dugometražni dokumentarni; kratkometražni dokumentarni i animirani film; kao i u kategorijama – filmovi u proizvodnji i manjinske koprodukcije.

Rokovi za podnošenje prijava za dugometražne igrane i dokumentarne filmove, kao i kratkometražne dokumentarne filmove je 12. februar ove godine. Do 19. februara ove godine mogu se podnositi prijave za filmove u proizvodnji i manjinske koprodukcije, dok je rok za prijavljivanje za animirani film 26. februar.

Kako stoji na sajtu FCCG, imajući u vidu pandemijsku situaciju, sva pitanja ili informacije vezane za konkurs postavljaju se putem imejl adrese danijela@fccg.me. Odluku o rezultatima konkursa, na prijedlog stručnih konsultanata, donosi Savjet u roku od 15 dana od dana dostavljanja prijedloga.

Pravo učešća na konkursu za sufinansiranje proizvodnje kinematografskih djela imaju pravna lica upisana u odgovarajući registar privrednih subjekata u Crnoj Gori za obavljanje kinematografskih djelatnosti, kojima je osnovna djelatnost proizvodnja kinematografskih djela, a koja ispunjavaju uslove utvrđene konkursom i Pravilima, kao i odgovarajuće uslove u pogledu autorstva u smislu Zakona o autorskim i srodnim pravima, i uslove u pogledu nepostojanja sukoba interesa.

Najčitanije