13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Finale jedriličarske regate “Memorijal Spasića i Mašere“

Tradicionalna regata Memorijal Spasića i Mešere u organizaciji JK Delfin iz Tivta okupila je više od 60 jedriličara i jedriličarki iz jedriličarskih klubova iz Boke koji se bave sportskim jedrenjem, JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić i iz kluba domaćina JK Delfin. Jediličari su se nadmetali su se na regatnom polju u Tivatskom zalivu u klasi Optimist i ILCA, od subote 09. do nedelje 10. septembra.

Tokom prvog dana regate je duvao oštrijal umjerene jačine, učesnici su iskoristili to vrijeme i uspješno odjedrili jednu regatu. Vjetar je iznevjerio takmičare u nedelju, tako da je finalni dan prošao bez jedrenja.

Ceremenija dodijele nagrade održana u nedelju ispred JK Delfin. Najboljim jedriličarima nagrade je uručio gospodin Željko Komnenović, predsjednik Opštine Tivat. Predsjednik Komnenović je iskazao zadovoljstvo što je u prilici da pozdravi jedriličare, podsjetio ih na herojski čin poručnika razarača „Zagreb“ Milana Spasića i Sergeja Mašere i istako „Drago mi je da u vama prepoznajemo uspješne nastavljače tradicije JK Delfin i jedrenja u Boki. Među svima vama sigurno ima budućih šampiona kao što su Ilija Marković, Nikola Golubović i Milivoj Dukić koji slavu bokeljskih jedara pronose širom svijeta i osvajaju brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima. Važno je da se poveže tradicija Boke koja je pod jedrima, da se dijele znanja o pomorstvu kako bi budući naraštaji vrijednovali značaj ljudi pod jedrima, i svakako, značaj jedrenja kao sporta, jedne od najzahtjevnijih olimijskih disciplina. Zahvaljujem organizatorima regate, svima koji su doprinjeli uspjesima, naravno i trenerima na predanom radu. Želim vam još puno plovidbe pod jedrima, znanja i nagrada i od srca čestitam svima“

djevojcice

Mjesto na pobjedničkom postolju Regate Memorijal Spasića i Masere, u prelijepom Tivatskom zalivu, osvojili su:

Optimist Generalno i u konkurenciji do 12 godina:
– Prvo mjesto: Andrej Ashnin, JK Delfin
– Drugo mjesto: Luka Klikovac, JK Delfin
– Treće mjesto: Valentina Djordjević, JK Jugole Grakalić

Optimist Djevojčice:
– Prvo mjesto: Valentina Djordjević, JK Jugole Grakalić
– Drugo mjesto: Nika Živković, JK Lahor
– Treće mjesto: Jana Blagojević, JK Lahor

ILCA4:
– Prvo mjesto: Pavle Musić, JK Delfin
– Drugo mjesto: Helena Dabetić, JK Lahor
– Treće mjesto: Spasoje Đuranović, JK Delfin

ILCA4 u konkurenciji Djevojaka:
– Prvo mjesto: Helena Dabetić, JK Lahor
– Drugo mjesto: Romina Racković, JK Lahor
– Treće mjesto: Barbara Kubiček, JK Delfin

ILCA6:
– Prvo mjesto: Andrija Marković, JK Delfin
– Drugo mjesto: Nina Strahinja, JK Lahor
– Treće mjesto: Petar Klakor, JK Delfin

Olimpijska ILCA7 :
– Prvo mjesto: Ilija Marković, JK Delfin
– Drugo mjesto: Milivoj Dukić, JK Jugole Grakalić
– Treće mjesto: Nikola Golubović, JK Delfin

Djeca takmicari i pobjednici

Narednog vikenda, od petka 15 septembra do nedelje 17. septembra 2023, Jedriličarski klub Delfin i Crnogorski jedriličarski savez organizuju Otvoreno državno prvenstvo za klasu ILCA i regatu Optimist Cup u Tivtu.

Najčitanije