4 C
Kotor

Slušaj online radio

Finansijska pomoć za razvoj turizma, za sufinansiranje troškova 1,5 miliona eura

Opština Herceg Novi

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg-Novi poziva lokalna mikro, mala i srednja preduzeća da podnesu prijavu za učešće na Javnom pozivu u postupku dodjele sredstava za Programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam.

Ova programska linija Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma je namijenjena za sufinansiranje troškova nabavke nove opreme za primarne ugostiteljske objekte za pružanje usluge smještaja i pripremanja hrane, pića i napitaka, za hotele i slične objekte (turističko naselje, motel, pansion, eco lodge i wild beauty resort), a koji ne posluju po kondo i mješovitom modelu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma odobrava refundaciju dijela troškova u visini do 40% iznosa opravdanih troškova bez PDV-a, odnosno u iznosu ne manjem od 8.000 eura niti većem od 80.000 eura, a do 50% iznosa opravdanih troškova bez PDV-a, u iznosu od 10.000 do 100.000 eura za privredna društva u čijoj osnivačkoj strukturi u vlasništvu od 100%, učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe koje imaju do 35 godina starosti.

Rok za dostavljanje prijava/zahtjeva je 30. septembar 2023. godine do 15:00 časova, dok je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za refundaciju odobrenih aktivnosti 1. novembar 2023. godine do 15:00 časova.

Informacije koje se odnose na Javni poziv korisnici mogu dobiti putem elektronske pošte na adresu javnipoziv.turizam@mek.gov.me

Detaljnije informacije vezano za Javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam, možete naći na linku:

https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-ucesce-u-postupku-dodjele-sredstava-za-programsku-liniju-za-nabavku-opreme-velike-vrijednosti-za-turizam

Najčitanije