20 C
Kotor

Slušaj online radio

Firma Corleone uklonila nelegalne privremene objekte na plaži Waikiki

Waikiki uklonjeni nelegalni privremeni objekti

Firma „Corleone“ doo iz Tivta, čiji je izvršni direktor Marina Božović a vlasnik Ljubo Arsić, nakon sprovedene procedure Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat, danas je sama pristupila uklanjanju nelegalnih privremenih objekata – ugostiteljske terase površine oko 160m2, koja je bila natkrivena drvenom pergolom, a prethodno je uklonila i info punkt od 9m2.

Komunalni inspektori opštinskog Sekretarijata su, na osnovu inicijative Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom od 7. juna ove godine, vodili više upravnih postupaka za nepravilnosti zbog postavljanja privremenih objekata na plaži Waikiki mimo Programa Morskog dobra za period 2019-2023. godine, kao i zauzimanja javne površine bez odobrenja nadležnog organa.

Waikiki uklonjeni nelegalni privremeni objekti

Nakon sprovedenih procedura, komunalna inspekcija je, shodno svojim ovlašćenjima, za danas u 12 časova zakazala administrativno izvršenje rješenja – uklanjanje nelegalnih privremenih objekata preko ovlašćene firme „Zaštita prostora Crne Gore“. Pomenuta aktivnost nije realizovana, jer je odgovorno lice samo pristupilo uklanjanju nelegalnih objekata.

Na kupalištu 4B, plaža Waikiki, mimo Programa privremenih objekata Morskog dobra, odgovorno lice je, pored uklonjene terase i info punkta, postavilo i nelegalan plutajući betonski ponton dimenzija 12.5 m sa 2.5 m. Takođe je dio javne površine zauzet metalnom ogradom između betonskih stubića sa sjeverne i istočne strane kupališta, kao i sa četiri kapije.

Waikiki uklonjeni nelegalni privremeni objekti

Službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor ranije su uklonili metalne stubiće, između kojih je bila postavljena sajla, sa parkinga ispred kupališta. Zakonska procedura za uklanjanje ograde na plaži Waikiki je u toku, a urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma sprovodi proceduru za stalni objekat.

Najčitanije