16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ansambl KOLO u petak, 17. decembra, u Centru za kulturu Tivat

jKolo – foto Jelena Jankovic_

Nakon dugo vremena, crnogorska publika će u periodu od 16. do 28. decembra imati priliku da uživa u nastupima Ansambla KOLO iz Beograda, koji organizuje turneju pod nazivom “Iskoraci” po Crnoj Gori, tokom koje će predstaviti nov program.

Publika u Tivtu nastup ovog Ansambla sa izvanrednom reputacijom u zemlji i inostranstvu, koji je nosilac prestižnih nagrada i priznanja za vrhunski doprinos, može gledati u petak, 17. decembra od 20 sati u Centru za kulturu Tivat.

„Previše vremena je prošlo od kada je Ansambl KOLO gostovao u Crnoj Gori, došlo je vrijeme da nadoknadimo propušteno i zato smo pripremili poseban program koji predstavlja svojevrsno putovanje kroz zemlje regiona i koji ćemo izvesti u deset gradova.“ rekao je Vladimir Dekić, direktor Ansambla i dodao – „Crnogorska publika će imati priliku da vidi jednu novu koncepciju koncerata, sa novim dizajnom svjetla, zvuka i multimedijalnom pratnjom, koja stvara zaista jedan nesvakidašnji doživljaj.“

Članovi Ansambla, vrhunski umjetnici – igrači koji su ujedno i pjevači, kao i muzičari, su izuzetno raspoloženi zbog predstojećih nastupa i raduju se turneji po Crnoj Gori. Krsto Sijerković iz Herceg Novog, jedan od umjetnika, kaže da je ova turneja za njega pravo oduševljenje jer će se predstaviti svojoj publici.

Turneja počinje 16. decembra u Podgorici, a nakon nastupa u Tivtu 17. decembra, nastavlja se u Herceg Novom (18. decembar), Kotoru (20. decembar) i Baru (21. decembar). Program Ansambla publika može ispratiti i u Kolašinu, Bijelom Polju, Beranama i Mojkovcu, dok će poslednje izvođenje biti u Nikšićkom narodnom pozorištu (28. decembar), čime se turneja završava. Detaljan program se može naći na sajtu Ansambla i na društvenim mrežama.

Ansambl KOLO osnovala je Vlada Republike Srbije 15. maja 1948. godine od kada Ansambl na visokom umjetničkom nivou čuva, njeguje i prezentuje tradicionalnu umjetnost kroz igru, pjesmu, muziku i običaje, dok u stvaranju umjetničkog repertoara učestvuju najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici.

Najčitanije