23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Fond za zaštitu životne sredine podržao projekat “Herceg Novi ka boljem upravljanju otpadom“

Kontejner – foto Čistoća HN

Fond za zaštitu životne sredine podržao je projekat „Herceg Novi ka boljem upravljanju otpadom“ koji će implementirati „Čistoća“ D.O.O. Herceg Novi. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 45.000 eura.

Opština Herceg Novi zajedno sa „Čistoćom“ D.O.O. konkurisala je sa projektom u svrhu unapređenja primarne selekcije otpada. Projektom je predviđena nabavka 40 namjenskih kontejnera za reciklabilni selektivni otpad iz domaćinstava, kao i nabavka dva specijalna hidraulična preskontejnera za skupljanje i sabijanje komunalnog otpada.

Realizacijom ovog projekta količine reciklabilnog otpada će se značajno povećati, a nasuprot tome, količine komunalnog otpada koji je namijenjen deponovanju smanjiti, što dovodi do direktnog doprinosa unapređenju održivog planiranja zaštite životne sredine.

Nabavkom opreme podižemo standard upravljanja otpadom i na taj način ćemo značajno unaprijediti i modernizovati rad „Čistoće“ D.O.O.

Naše preduzeće ostaje usmjereno ka cilju što efikasnijeg i kvalitetnijeg održavanja higijene javnih površina primjenjujući savremene tehnologije prikupljanja komunalnog otpada.

Najčitanije