20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Posada jedrilice spašena po nevremenu kod otoka Paga

Spasavanje jedrilice i posade foto mmpi.gov.hr

Službenici Lučke kapetanije Zadar spasili su troje članova posade oštećene jedrilice, po nevremenu u paškom arhipelagu, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Poziv pogibelji od tročlane posade jedrilice hrvatske zastave s havarijom pogonskog stroja i slomljenim jarbolom, u zadarskoj Kapetaniji zaprimljen je 25. novembra u 14.34 sati, posredstvom Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka).

Službenici zadarske Kapetanije, u koordinaciji s MRCC Rijeka odmah su isplovili u akciju traganja i spašavanja prema posadi jedrilice, u paškom arhipelagu.

Od početka akcije održavana je telefonska komunikacija s tročlanom posadom, dvoje državljana Republike Hrvatske i jedna državljanka Republike Slovenije, kako bi se spriječila panika i osiguralo ispravno ponašanje i postupanje posade na oštećenoj jedrilici tijekom nevremena na moru, do njihova pronalaska.

Jedrilica s posadom uočena je u 16.10 sati na poziciji jugozapadno od Proboja, na Pagu.

Nakon što su članovi posade potvrdili da su neozlijeđeni, jedrilica s posadom uzeta je u tegalj te su u 17.20 sati iskrcani u luci Povljana, dok je oštećena jedrilica osigurana na vezu, čime je ova akcija uspješno okončana.

Lučka kapetanija Zadar provodi očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće.

Najčitanije