16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Gastrofešta u centru Rijeke – kuvao se bakalar

Rijeka gastro fešta – bakalar – foto Hina

U centru Rijeke je u petak održana tradicionalna Gastrofešta koju uoči Badnjaka organiziraju Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

Na Korzu i Trgu Republike Hrvatske je podijeljeno oko tri hiljade porcija prženih ribica koje je pripremio MP Stina, te oko 2500 porcija bakalara na gulaš koje je pripremio Studentski centar. Uslijedila je podjela tri tisuće kanape sendviča od bakalara na bijelo i isto toliko čaša žlahtine koje su pripremili i donirali Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski i Općina Čavle.

Građanima su se pridružili riječki gradonačelnik Marko Filipović i predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj sa suradnicima, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, ravnatelj Studentskog centra Goran Manestar i  direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Ovom prigodom je Filipović rekao: “Kraj godine prilika je da podvučemo crtu na sve ono što se u ovoj godini dogodilo i da lagano zakoračimo u sljedeću godinu. Nakon dvije godine pandemije korona virusa i suzdržavanja od druženja, vjerujem da su ljudi već željni i druženja i zabave i veselja, te ih i ovom prigodom pozivam da nam se pridruže na Korzu i na dočeku nove godine koju smo ove godine odlučili proslaviti bez vatrometa kako bismo poštovali i prava životinja i na taj im način omogućili mirnu novu godinu”.

Izvor:Hina

Najčitanije