13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Gimnazija Kotor – dodijeljene Luče najboljim učenicima

Gimnazija Kotor dodjela Luč

Na prigodnoj svečanosti u Gimnaziji Kotoru jučer je ispraćena ovogodišnja generacija maturanata kojima je uručeno najprestižnije priznanje za srednjoškolce u Crnoj Gori, Luča I i Luča II.

Prisutne učenike i profesore pozdravio je direktor Gimnazije Božo Perović je istakao uspjeh i ove generacije i poželio im srećan i uspješan dalji rad na sebi.

Priređen je i prigodan program pod nazivom „Ima neka tajna veza“ kojim su učenici škole ispratili maturante i poželjeli im uspješan nastavak života i školovanja.

U muzičkom dijelu programa učestvovale su učenice Sonja Tešović, Jovana Živković i Ema Waldeg. Recitovali su: Lana Vukašinović („Duša“ Jovana Dućića), Kristina Kamenarović („Ne očekuj“ Duška Trifunovića) i Milivoj Radulović („Do poslednje kapi“).

Učenici koji su u toku osnovnog i srednjeg obrazovanja postigli odličan uspjeh i primjerno vladanje iz svih nastavnih predmeta (diploma Luča 1) su: Željka Lukšić, Ksenija Tešović, Ana Vukasović, Veljko Dudić, Katarina Bandović, Anja Aprcović, Dejana Parović, Maša Radovanović, Tijana Radonjić, Mašan Pravilović, Jovana Marić, Danica Sošić.

Učenici koji su u toku osnovnog i srednjeg obrazovanja postigli odličan uspjeh i primjerno vladanje (Luča 2)  su: Bojana Dedović, Nikoleta Marković, Ivana Vukasović, Tea Grgurović, Vladana Kekić, Marija Pasković, Barbara Popović, Minja Stojović, Petar Vučković, Marija Deletić, Milica Kapetanović, Ivana Radojičić, Aleksandra Stjepčević, Olivera Latković, Bojana Krivokapić, Vasilije Kašćelan, Anđela Milojko, Jovana Rmuš.

Za poseban doprinos kulturno-umjetničkom životu škole nagrađeni su maturanti: Andrea Marić, Ivan Franović, Gojko Daković i Vasilije Čolan, kao i učenik trećeg razreda Pomorske škole Konstantin Malović koji se pridružio gimnazijskom rok bendu na takmičenju u Danilovgradu.

Najčitanije