16 C
Kotor

Slušaj online radio

Gimnazija Kotor: Iz štampe izašao jedanaesti broj školskog lista “Eho”

Eho – redakcija – Foto Gimnazija Kotor

Dijelimo sa vama radost što je ovaj broj „Eha“ najzad izašao iz štampe. Ne kako je to bilo očekivano, na kraju školske godine, ali ipak u kalendarskoj 2023. poručuju iz Gimnazije Kotor.

Sa prošlogodišnjim brojem ispratili smo neke važne članove redakcije, ali smo se potrudili da pronađemo kreativne učenike koji bi svojim idejama i entuzijazmom postali nova pokretačka snaga ove male novinarske „laboratorije“. Kada prelistatestranice „Eha“ možda vam se učini da je to samo jedan od brojnih projekata i aktivnosti kakve se u školi obično ostvaruju, ali u njega su utkani brojni sati zajedničkog rada sa učenicima, prikupljanja članaka i raznovrsnih sadržaja, i iznad svega, njihove kreativnosti, strpljivosti i spremnosti da se krene ispočetka i onda kada ne ide dobro. A bilo je i takvih, uzaludnih radnih subota kada su tekstovi ostajali nedovršeni, ali i onih kada je sve vrcalo od ideja i duha zajedništva. Ali… istrajali smo do kraja.

U školi su bile brojne humanitarne akcije, pa smo im posvetili prve stranice, zadržali smo rubriku stvaralaštvo koja i ove godine svjedoči o visokim literarnih i likovnim dometima učenika, predstavili Kotor kroz tradiciju maskenbala i karnevala, a značaj dali i člancima o pošastima savremenog svijeta kao što su trgovina ljudima ili izrabljivanje siromašnih u modnoj industriji.

Raduje što se redakciji pridružuju novi članovi koji pokazuju interesovanje za novinarstvo ili grafički dizajn jer su oni budući kreatori istine o slici savremenog svijeta koja je sve više u vlasti „sedme sile“. Važno je da stanu na stranu istine od najranijih dana i imaju hrabrosti da je javno iskažu.

Redakciju školskog lista „Eho“ 11 činili su učenici: Viktor Brkanović, glavni urednik, Katarina Jelić, Irina Bulajić, Milica Nikolić, Anđela Vulović, Tamara Zirojevikj, Ana Perović. 

Ovom prilikom, zahvaljujem vrijednim i dobrim učenicima u redakciji koji su prihvatili odgovornost i kroz saradnju i druženje, posao doveli do kraja. Vjerovali su da više vrijedi uložiti energiju u stvaralački rad, nego provoditi vrijeme u virtualnom svijetu društvenih mreža, spavanju i izlascima.

Takođe, hvala svim kolegama i učenicima na saradnji i podršci!

Školski list je štampan u 600 primjeraka na 76 stranica, kazala je glavni urednik: Sonja Golub-Klenak, prof. CSBH jezika i književnosti

Najčitanije