17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

„Uspomene Sare Bernar“ – najbolja predstava Festivala malih pozorišnih formi

Predstava Uspomene Sare Bernar

Pozorišni komad „Uspomene Sare Bernar“, u produkciji Hercegnovskog pozorišta i JUK Herceg Fest, sa sjajnim glumačkim tandemom Tanja Bošković i Dejan Đonović, u režiji Staše Koprivice, najbolja je predstava na 6. Festivalu malih pozorišnih formi, koji je sinoć završen u Zaječaru.

Odluku je donio tročlani žiri u kome su radili predsjednik teatrolog mr Spasoje Ž. Milovanović, i članovi, glumci Nataša Petrović i Miloš Tanasković.

Publika je „Sari Bernar“ dala visoku ocjenu 9,54, ali je monodrama „Milunka“, po tekstu, u režiji i odličnom izvođenju glumice Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, Vesne Stanković dobila ocjenu 9,90 i tako izabrana za najbolju predstavu po ocjeni publike, saopšteno je iz Hercegnovskog pozorišta.

– Žiri je ocjenjivao sedam vrhunskih monodrama i duodrama iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, a u obrazloženju za nagradu našoj „Sari Bernar“ navedeno je da su tokom sat i deset minuta prisustvovali stvaranju umjetnosti – navedeno je u saopštenju.

Na festivalu koji organizuje Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ žiri je dodijelio  specijalnu nagradu Vesni Stanković za ulogu Milunke, ispovjest heroine srpske istorije Milunke Savić.

Ocjena je i da je ovo  bilo jedno od najboljih izdanja Festivala malih pozorišnih formi u Zaječaru.

Iz Hercegnovskog pozorišta zahvaljuju svim akterima predstave, dragim domaćinima i Slobodanu Cvetkoviću na sjajnim fotografijama.

Najčitanije