20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Golubović potvrdio potencijal u Vilamuri

Nikola Golubovic Evropsko Portugal 2020.

Završeno je Evropsko prvenstvo u jedrenju u portugalskoj Vilamuri. Nikola Golubović je u zlatnoj grupi zauzeo 45. mjesto nakon šest dana nadmetanja i 11 odjedrenih regata u klasi Laser 4.7.

Aktuelni šampion Balkana i šampion Crne Gore, član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, uspeo tokom tri kvalifikaciona dana da ostvari primarni cilj i stigne do zlatne grupe u konkurenciji 107. najboljih jedriličara Evrope.

Nikola je imao uspona i padova, što se momku od 16 godina, kome je ovo bio debi na šampionatu Evrope ne može zamjeriti. Golubović je uložio i poslednji atom snage kako bi ostvario što bolji plasman u Vilamuri, a za ostvareno, zajedno sa trenerom i selektorom Crne Gore, Ilkom Klakorom zaslužuje čestitke.

“Uzimajući u obzir uslove u kojima radimo, smatram da smo ostvarili jako dobar rezultat na Evropskom prvenstvu. Nikola je ostvario primarni cilj, stigao je do zlatne grupe u izuzetno jakoj konkurenciji, potvrdio je da poseduje ogroman potencijal. U periodu koji slijedi, okrećemo se onome što najbolje znamo, a to je rad i trening. Samo na taj način možemo da ostanemo konkurentni jedriličarskim velesilama, koje imaju daleko, daleko bolje uslove za rad i podršku u odnosu na nas”, naglasio je za Sport Klub selektor Crne Gore, trener Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta i Nikole Golubovića, Ilko Klakor.

Što se jedriličara iz regiona tiče, najbolji rezultat su ostvarili Slovenci koji su se prodružili Nkoli Goluboviću u zlatnoj grupi. Luka Zakubovec je na 36. mestu, na koti 51. je Ivan Vankrušev,  Benjamin Agnovič je na poziciji 54. Jedriličari iz Srbije takmičenje su završili u srebrnoj grupi, Stefan Juil je zauzeo 76, a Viktor Batizić 83. mesto. Od ostalih jedriličara iz regiona tu su Hrvati, Maks Gjidera je zauzeo 56. mesto, a njegovi klupski drugovi iz Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita, Antonio Marendić i Niko Jakelić su na pozicijama 67 i 68.

Zlatnu medalju je osvojio Anastasios Garipis iz Grčke, srebrna medalja je pripala Premislavu Mahovskom iz Poljske, dok je bronza otišla u Italiju zahvaljujući Domeniku Lamanteu.

 

 

Najčitanije