10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Gomilaju se snage na istoku, sve se više govori o ofanzivi

Ukrajinski borci u Bahmutu
Foto: S. Nuzhnenko/M. Djurica/A. Babenko / Reuters

Istok zemlje opet je meta najjačih ruskih napada, grad Bahmut, novi simbol otpora, napada se sa svih strana jer ga je ruska vojska gotovo potpuno okružila. Uz to, sve su brojniji ukrajinski napadi u neprijateljskoj pozadini, kojima je cilj što više oštetiti infrastrukturu pobunjenika.

Diplomatija je u petoj brzini. Tako će španjolski premijer sljedeće sedmice službeno posjetiti Kinu na poziv njezina predsjednika kako bi se poradilo na pronalaženju mirovnog rješenja kojim bi se zaustavio rat u Ukrajini.

Medvedev: Zapad će pokušati razbiti Rusiju na manje države

Zapadu se ne sviđa neovisnost Rusije i Kine i dolazeća desetljeća neće biti mirna jer će pokušati razbiti Rusiju na manje i slabije države, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u intervjuu za državnu novinsku agenciju TASS. Dodao je kako je Ukrajina dio “Velike Rusije” te da ne vidi mogućnosti za oživljavanje ruskih veza sa Zapadom u bliskoj budućnosti.

Medvedev, koji je sada zamjenik predsjedatelja ruskoga vijeća sigurnosti, rekao je da će se pokušaj bilo koje zemlje da uhiti predsjednika Vladimira Putina na temelju uhidbenog naloga Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) shvatiti kao objava rata.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije