19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Goranović: Kotor je posebno važna tačka na kulturnoj mapi Crne Gore

Sa sastanka
Sa sastanka

Ministar kulture, Pavle Goranović, sa saradnicima juče je bio u radnoj posjeti Opštini Kotor. U Muzeju grada Perasta,  održan je sastanak sa predstavnicima lokalnih i nacionalnih institucija kulture.

Na sastanku je bilo riječi o brojnim projektima koji se realizuju u saradnji Ministarstva kulture i Opštine Kotor, te budućim aktivnostima, kako programskim tako i infrastrukturnim. Govorilo se o nastavku saradnje Ministarstva kulture sa Opštinom Kotor u oblasti kulture i umjetničkog stvaralaštva, ali i očuvanju i zaštiti kulturne baštine ovog grada, prepoznate na svjetskom nivou.

Ministar Goranović je tom prilikom izjavio da je Kotor posebno važna tačka na kulturnoj mapi Crne Gore, samim tim što je ovaj grad sa svojim kulturnim nasljeđem pod zaštitom UNESCO-a, te je i velika odgovornost na lokalnoj upravi i državi i trajna obaveza da vode promišljenu politiku njegovog razvoja i očuvanja.

“Raduje da smo se na ovom sastanku upoznali sa konkretnim idejama koje mogu biti od koristi ne samo za grad Kotor, nego i za državu Crnu Goru, kada su u pitanju afirmacija njenih vrijednosti i prezentacija onoga čime raspolaže ova opština”, kazao je ministar Goranović. On je dodao da je kultura značajna razvojna šansa Kotora i pohvalio rad i saradnju institucija kulture ovog grada, uz uvjerenje da će Ministarstvo kulture i dalje biti njihov pouzdan partner.

Ministar Goranović je na kraju sastanka istakao da će Ministarstvo kulture i dalje pažljivo voditi računa o umrežavanju kulture i turizma, pravilnoj valorizaciji kotorskih kulturnih potencijala i redovno evaluirati postignute rezultate.

Predsjednik opštine Kotor, Stjepčević zahvalio je ministru Goranoviću na posjeti i na, kako je ocijenio, vrlo produktivnom sastanku u okviru kog su postavljeni planovi o daljim koracima na putu razvoja kulture i njenog učešća u ekonomiji, turizmu i cjelokupnom životu grada Kotora.

Najčitanije