26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

GP Karasović – zapljenjeno 342 kilograma marihuane!

Droga foto V.S. – Dubrovački dnevnik

Marihuanu su na graničnom prelazu (Hrvatska – Crna Gora) pronašli carinski službenici, a iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske proglasili su je najvrijednijom zapljenom droge (342 kg) ove godine na području ove PU i šire.

Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na oko pet miliona kuna, a 15 miliona u maloprodaji na crnom tržištu, rečeno je na konferenciji za medije, što ovu zapljenu čini drugom najvrjednijom zapljenom PU DN.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica iznio je detalje oko toga kako je do zapljene došlo.

„Jučer oko 15:30 sati na Graničnom prelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru,“ istaknuo je na konferenciji za medije.

Potom je zatražen nalog za pretragu spornih torbi, a u samom autobusu su pronađene još četiri, dakle ukupno 21 torba s 41 paketom različitih dimenzija i mase.

droga foto V.S. – Dubrovački dnevnik

„Vozač je ispitan jučer, a danas bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku. Sinoć je oko 21:30 sati uhapšena još jedna osoba iz Dubrovnika i bit će procesuirana,“ kazao je.

Najčitanije