15 C
Kotor

Slušaj online radio

Pratite uživo Bokeljsku noć na FB stranici Boka News-a

Bokeljska noć - foto Boka News
Bokeljska noć – foto Boka News

Tradicionalna kotorska fešta “Bokeljska noć” biće održana u subotu 24. avgusta, sa početkom u 21 sat.

Boka News će uživo prenosti Bokeljsku noć na svoj FB stranici.

Početak Fešte nad feštama označiti će kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor”. Ulaskom u koridor, 45 okićenih barki sa desetak vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4.500 eura.

Žiri će raditi u sastavu: Lana Bokan – vajarka i članovi prof. Marina Dulović – Sekretarka za kulturu, drustvene djelatnosti i sport i Vladimir Jovićević – akademski slikar i profesor na Akademiji umjetnosti u Firenci.

Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijediće muzički vatromet sa mora.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na trgovima po Starom gradu, defileom Gradske muzike pjacama i pjacetama.

Ove godine angažovane su domaće muzičke snage, tako da će na trgovima nastupati samo kotorski muzički sastavi to:

Trgu od oružja –TRI KVARTA I THE GRUPA;
Pjaci Svetog Tripuna – FOUR BLUES DRIVERS i JELENA KAŽANEGRA SA BENDOM:
Pjaci od muzeja – MIJA I SANJA;
Pjaci kod starog zatvora – VIS TETRA
Pjaci Svetog Nikole – ACOUSTIC THERAPY i
Škaljarskoj pjaci – KLAPA INCANTO I BEND ŠKURIBANDA

Prva nagrad Bokeljska noć 2018 Kotor u slikama

U saradnji sa Turističkom organizacijom i Pomorskim muzejom Crne Gore Kotor na bedemima blizu Gradske pjace organizovana je izložba kolorizovanih fotografija Bokeljske noći iz 1959 godine, kada joj je prisusutvovao Maršal Tito.

Iznad glavnih gradskih vrata, pored banera Bokeljske noći nalazi se i baner sa likom i tekstom pjesme Maje Perfiljeve „Bokeljska noć”, koja je nezvanična himna ove najveće morske fešte u Boki.

Na dan održavanja „Bokeljske noći” glavni gradski parking na rivi neće biti u funkciji.
S obzirom na to da se očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca, a u cilju smanjenja gužvi, apeluje se na vozače da vozila parkiraju do 20 sati.

Organizatori skreću pažnju na ograničenje brzine vožnje u akvatorijumu, jer će plovna jedinica sa uniformisanim licem kažnjavati sve nesavjesne vozače, koji mogu da oštete ukrašene barke-učesnice povorke.

Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Najčitanije