17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Gracija Stjepčević iz Tivta oborio svjetski rekord u boćanju u disciplini “precizno izbijanje”

Gracija Stjepčević

Najveća nada crnogorskog bućanja i naš mladi reprezentativac, 17-godišnji Gracija Stjepčević iz Tivta, postavio je novi svjetski rekord (U-18 i U-23) u disciplini “precizno izbijanje”.

Gracija, koji je igrač hrvatskog prvoligaša B.K. Hajduk iz Dubrovnika, a nastupa na dvojnoj registraciji i za trećeligaša B.K. Sokol iz Dubrovnika, na jučerašnjoj utakmici protiv Ploča je sa 34 poena od maksimalnih 37 koji se mogu ostvariti u ovoj disciplini, ostvario ovaj nevjerovatan rezultat. On je sa samo jednim promašajem od 11 različitih pozicija koje se gađaju u ovoj disciplini, oborio svjetski rekord.

S obzirom da se hrvatski šampionat završava za desetak dana, pomenuti svjetski rekorder se vraća u svoj matični klub B.K. Palma Tivat – Donja Lastva.

U sklopu B.K Palma postoji škola bućanja, koju vodi najtrofejniji crnogorski bućar Miroslav Petković, koja je u zadnjih par godina iznjedrila veći broj talenata. Ove godine se školi pomenutog kluba priključio veliki broj mladih igrača iz ostalih naših klubova. Palma je jedinstvena kao klub što se tiče broja mladih igrača na ovim prostorima.

“Veliki uspjeh za sve nas u klubu, a posebno za ovog mladog talentiranog sportaša. Ovo je još jedna potvrda da nije dovoljno imati  talenat i ljubavi prema ovom sportu. Uz uporni i stručni rad mogu se postići ovakvi rezultati. Čestitam!” – kazao je ponosno za naš portal voditelj škole bućanja za mlade Miroslav Petković.

Najčitanije