24 C
Kotor

Slušaj online radio

Građani Boke Kotorske pokazuju visoki stepen svijesti i odgovornosti, čuvaju sebe i druge…

Građani Boke Kotorske krajnje ozbiljno su shvatili situaciju sa pandemijom coronavirusa, odgovorno se ponašaju, slijede mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Večeras smo u Kotoru zabilježili bukvalno prazan grad. Pozirala nam je jedna maca, koja se i sama pitala gdje su ovi ljudi nestali.

Kotor u vrijeme corona virusa mart 2020. – foto Boka News

Kotor, turistička destinacija koja je svojom atraktivnošću privlači brojne turiste sada je sablasno prazan. Scene koje nismo ni mogli zamisliti do prije neki dan.

Moramo konstatovati, građani Kotora pokazuju visok nivo odgovornosti prema sebi, pa tako i prema drugima.

Neka tako i ostane, jer  ako samo jedna karika popusti, ako samo jedan prenosilac virusa usljed neodgovornosti, neozibiljnosti ili nediscipline proširi virus dovodi u opasnost cijelu zajednicu – svakog građanina, svaku porodicu, a državne organe u neminovnost uvođenja još radikalnijih mjera.

TIVAT – u vrijeme corona virusa

Situacija je i u Tivtu slična. Tamo smo bili tokom dana, gradska riva Pine poznato šetalište  bez ljudi, turista, djece… Terase kafića i hotela bez stolova i stolica. Porto Montenegro prazan, posjetioci i stanari ostali doma poštujući preporuku, sebe i druge…

Lastovska riva onako stara, osunčana čeka šetače, neke nove dane, samo se čuje vjetar, šumi more i zaliva je po neki val. Svi su ostali doma, iza škura čekaju, slušaju i poštuju savjete…

Tivat – corona virus mart 2020. foto Boka News

Vlada poručuje da dramatičnost situacije u nekim državama našeg najbližeg okruženja, u kojima se broj žrtava koronavirusa svakoga dana broji stotinama, a novozaraženih hiljadama, ukazuje da se Crna Gora kao zemlja male populacije suočava sa situacijom u kojoj bi nekontrolisano širenje virusa imalo nesagledive posljedice, zato apeluju na sve građane da se striktno i bez izuzetka pridržavaju svih naredbi i mjera.

Izvor:M.M.

Najčitanije