20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradovi diljem Ukrajine meta ruskih raketa, većina regija bez struje

Ukrajina – foto Reuters

Novi napadi na niz ukrajinskih gradova. Rusija je ispalila više od 120 projektila. Većina regija u Ukrajini pogođena je nestancima struje. U fokusu Kremlja je pokušaj prekida isporuke zapadnog oružja Kijevu kojemu iz inostranstva stižu sve veće količine – sve boljeg naoružanja.

Zelenski: Većina ukrajinskih regija bez struje

Većina regija u Ukrajini pogođena je u četvrtak navečer nestancima struje nakon novog ruskog granatiranja kojemu je cilj ponovno bila energetska infrastruktura, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

– Večeras je nestala struja u većem dijelu Ukrajine. Posebno je teško u regiji Kijeva i u samom glavnom gradu, u regiji Lavova, u Odesi, Hersonu i okolici, u Vinici i Zakarpatju, rekao je u svom dnevnom obraćanju na društvenim mrežama.

Rusija je u četvrtak ispalila desetke projektila na Ukrajinu napavši Kijev, Lavov i Odesu na zapadu i druge gradove širom zemlje, što je jedan od najvećih zračnih napada do sada.

Napad je počeo u 7 sati ujutro po mjesnom vremenu. Zračne sirene oglašene su širom Ukrajine, a u Kijevu su tulile punih pet sati, što spada među najduža razdoblja uzbune u ovom ratu.

Dužnosnici su ranije rekli da je na Ukrajinu u tom napadu ispaljeno više od 120 projektila.

Napadnuti su među ostalima Kijev, Harkiv i Zaporižja.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije