23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradska muzika Kotor, institucija koja plijeni i traje…

Gradska muzika Kotor, koja ove godine slavi 176 godina postojanja, u ponedjeljak je održala tradicionalni ljetnji koncert na trgu ispred katedrale Svetog Tripuna, koji je bio ispunjena do posljednjeg mjesta.

Kotorani i njihovi gosti uživali su u marševima, poznatim dalmatinskim numerama, pop rok i modernim kompozicijama, koje je izvela Gradska muzika pod dirigentskom palicom Daria Krivokapića.

Posebno oduševljenje brojne publike izazvali su gosti koncerta, solistice Sandra Pasković i Đurđa Petrović Poljak, kao i Boško Martinović na klavijaturama, te premijerni nastup Gradskog hora Kulturnog centra „Nikola Đurković”.

Posebno priznanje, plaketa, uručena je Ivici Biskupoviću koji je aktivni član Gradske muzike Kotor punih pedeset godina.

“Zahvaljujem se članovima orkestra. Ponosan sam i sretan što orkestar i dalje postoji u našem gradu sa svojom tradicijom. Ne žalim što sam sve ove godine proveo u Gradskoj muzici, i jako sam sretan što imamo cijelu ekipu mladih koji nastavljaju život ovog orkestra” – kazao je Biskupović.

Ivica Biskupović sa plaketom – foto Boka News

Gradska muzika na čijem je čelu dirigent Dario Krivokapić broji tridesetpet članova.

Pored dirigenta, među članovima Gradske muzike je još četvoro muzičara koji sviraju u Crnogorskom simfonijskom orkestru, koji uz ostale dugogodišnje članove i one koji su tek počeli da sviraju u Gradskoj muzici čine jednu inzvarednu cijelinu.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije